Generalitat de Catalunya - gencat.cat

Contractació Pública

Avís

Per motius tècnics vinculats a la propera posada en funcionament de la nova Plataforma de Serveis de Contractació Pública està programat un segon tall de servei de la Plataforma, que comportarà que no estigui disponible del divendres 24 de febrer a les 8h fins al dilluns 27 de febrer a les 8h aproximadament -la durada exacta d'aquest interval previst constarà inscrita en el Registre d'incidències de la pròpia Plataforma.

 

Dubtes i preguntes

Òrgan de contractació:
Universitat de Barcelona
Codi d'expedient:
2022/59

(*)Camps obligatoris

Enviar pregunta

 

etra F. Apartat b) Solvència tècnica o professional. b.2. Patents o llicencies per a la bioimpressió guiada per làser. Demostració de no incorre en cap vulneració de patents sobre els sistemes emprats per a bioimpressió. Mitjans d'acreditació: Respecte a la solvència tècnica referida a l'apartat F.1.b.2. aportació de les patents o llicencies propietat de l'empresa per a les tecnologies a emprar, incloent la bioimpressió guiada per làser. Preguem clarificar aquest criteri de la solvència i la seva acreditació vàlida: - Si l'empresa no és propietaria d'una patent o licència - perque no aplica o no es va poder optar a una protecció (encara), está en curs o per altres motius - es considera un incompliment de la solvència? - Fins a quin nivell de detall o abast arriba la definició de "tecnologies a emprar", ja que pot anar de processos fins a peçes individuals utilitzats en la impressora. - Es considera suficient la referència de la patent/les patents o es requereix algun altre documentació respecte el contingut, propietat, vigència… d'aquesta? - A diferencia d'aportar una propietat intelectual propia de l'empresa, el requeriment de 'demostració de no icnorre en cap vulneració de patent…" fa referència a patents i llicències de tercers. Per DEMOSTRAR que no s'incorre a cap vulneració, cal una recerca de patents exhaustiva i igualment una documentació exhaustiva que justifiqui la DIFERENCIA i la no-vulneració considerant la metodología i funcionament de la bioimpressora subjecte de la present oferta. No sabem/entenem de com s'espera demostrar la no-vulneració i preguem instruccions al respecte. 16/06/2022 08:32h
Preguem clarificar aquest criteri de la solvència i la seva acreditació vàlida:
- Si l'empresa no és propietaria d'una patent o licència - perque no aplica o no es va poder optar a una protecció (encara), está en curs o per altres motius - es considera un incompliment de la solvència?
RESPOSTA: Cal aportar un certificat de la pròpia empresa argumentant aquests fets
- Fins a quin nivell de detall o abast arriba la definició de "tecnologies a emprar", ja que pot anar de processos fins a peçes individuals utilitzats en la impressora.
RESPOSTA: Qualsevol tecnologia (no peça) emprada en la bioimpresió
- Es considera suficient la referència de la patent/les patents o es requereix algun altre documentació respecte el contingut, propietat, vigència… d'aquesta?
RESPOSTA: Si, amb la referència a les patents a emprar pròpies de l'empresa o llicències de que es disposen per les tecnologies que proposen emprar hi ha suficient, explicar en el certificat de l'empresa com s'ha dit abans.
- A diferencia d'aportar una propietat intelectual propia de l'empresa, el requeriment de 'demostració de no icnorre en cap vulneració de patent…" fa referència a patents i llicències de tercers. Per DEMOSTRAR que no s'incorre a cap vulneració, cal una recerca de patents exhaustiva i igualment una documentació exhaustiva que justifiqui la DIFERENCIA i la no-vulneració considerant la metodología i funcionament de la bioimpressora subjecte de la present oferta. No sabem/entenem de com s'espera demostrar la no-vulneració i preguem instruccions al respecte.
RESPOSTA: Si s'empra alguna tecnologia protegida, cal aportar la referència de la patent en cas de ser pròpia o la llicència d'ús com s'ha dit abans. Sinó es tenen patents de la tecnologia, i no s'incorre en cap vulneració de patent cal argumentar-ho en el certificat de la pròpia empresa. Efectivament, cal que l'empresa s'asseguri de que es així amb una recerca exhaustiva de patents i en cas d'emprar una tecnologia pròxima a una patent existent de la que no es te llicència, cal explicar les diferències.
Agraim un aclariment, si i quina relació hi ha entre la present consulta al mercat i aquesta nota de premsa, que tracta d'una adquisició d'un aparrell igual ja realitzada: https://www.thenewbarcelonapost.com/ub-adquiere-una-primeras-bioimpresoras-4d-europa/ 30/03/2022 09:33h
Efectivament, hi ha una relació directa. La nota de premsa comunica la dotació presupuestaria que ha rebut la UB per a la compra i adaptació dels espais, però no diu enlloc que la impressora ja estigui comprada. Al contrari diu que s'espera tenir-la a l'estiu. Les característiques de la bioimpresora que posa a la nota de premsa son les mateixes que hem posat a la consulta publica.
La documentació disponible al perfil del contractant conté 2 diferents "Annex 2": - Un Annex 2 en format word editable sobre la conformitat de difondre o no les conclusions extretes de la CPM. - Un altre Annex 2 que forma part del document a partir de la pagina 6 de la Consulta amb el format de la proposta a presentar . Prego confirmació que s'han de presentar els dos Annex 2 per al segon termini. S'habilitará l'Annex 2, que forma part del document de la consulta, en format editable o el podem replicar en format lliure simplemente seguint l'estructura proposada? Entenc que haver entregat avui la sol·licitud, el termini dels 5 dies hàbils per a la presentació de l'Annex 2 finalitza divendres, 1 d'abril. 26/03/2022 11:34h
Sí, s'han de presentar els dos annexos per al segon termini. El termini per a la presentació de l'Annex 2 finalitza divendres 1 d'abril.

Us facilitem el segon Annex 2 en format editable.
Avís legal  |  Sobre el web  |  Accessibilitat  |  Protecció de dades  |  © Generalitat de Catalunya