Generalitat de Catalunya - gencat.cat

Contractació Pública

 

Dubtes i preguntes

Òrgan de contractació:
Universitat de Barcelona
Codi d'expedient:
2022/59

(*)Camps obligatoris

Enviar pregunta

 

etra F. Apartat b) Solvència tècnica o professional. b.2. Patents o llicencies per a la bioimpressió guiada per làser. Demostració de no incorre en cap vulneració de patents sobre els sistemes emprats per a bioimpressió. Mitjans d'acreditació: Respecte a la solvència tècnica referida a l'apartat F.1.b.2. aportació de les patents o llicencies propietat de l'empresa per a les tecnologies a emprar, incloent la bioimpressió guiada per làser. Preguem clarificar aquest criteri de la solvència i la seva acreditació vàlida: - Si l'empresa no és propietaria d'una patent o licència - perque no aplica o no es va poder optar a una protecció (encara), está en curs o per altres motius - es considera un incompliment de la solvència? - Fins a quin nivell de detall o abast arriba la definició de "tecnologies a emprar", ja que pot anar de processos fins a peçes individuals utilitzats en la impressora. - Es considera suficient la referència de la patent/les patents o es requereix algun altre documentació respecte el contingut, propietat, vigència… d'aquesta? - A diferencia d'aportar una propietat intelectual propia de l'empresa, el requeriment de 'demostració de no icnorre en cap vulneració de patent…" fa referència a patents i llicències de tercers. Per DEMOSTRAR que no s'incorre a cap vulneració, cal una recerca de patents exhaustiva i igualment una documentació exhaustiva que justifiqui la DIFERENCIA i la no-vulneració considerant la metodología i funcionament de la bioimpressora subjecte de la present oferta. No sabem/entenem de com s'espera demostrar la no-vulneració i preguem instruccions al respecte. 16/06/2022 08:32h
Preguem clarificar aquest criteri de la solvència i la seva acreditació vàlida:
- Si l'empresa no és propietaria d'una patent o licència - perque no aplica o no es va poder optar a una protecció (encara), está en curs o per altres motius - es considera un incompliment de la solvència?
RESPOSTA: Cal aportar un certificat de la pròpia empresa argumentant aquests fets
- Fins a quin nivell de detall o abast arriba la definició de "tecnologies a emprar", ja que pot anar de processos fins a peçes individuals utilitzats en la impressora.
RESPOSTA: Qualsevol tecnologia (no peça) emprada en la bioimpresió
- Es considera suficient la referència de la patent/les patents o es requereix algun altre documentació respecte el contingut, propietat, vigència… d'aquesta?
RESPOSTA: Si, amb la referència a les patents a emprar pròpies de l'empresa o llicències de que es disposen per les tecnologies que proposen emprar hi ha suficient, explicar en el certificat de l'empresa com s'ha dit abans.
- A diferencia d'aportar una propietat intelectual propia de l'empresa, el requeriment de 'demostració de no icnorre en cap vulneració de patent…" fa referència a patents i llicències de tercers. Per DEMOSTRAR que no s'incorre a cap vulneració, cal una recerca de patents exhaustiva i igualment una documentació exhaustiva que justifiqui la DIFERENCIA i la no-vulneració considerant la metodología i funcionament de la bioimpressora subjecte de la present oferta. No sabem/entenem de com s'espera demostrar la no-vulneració i preguem instruccions al respecte.
RESPOSTA: Si s'empra alguna tecnologia protegida, cal aportar la referència de la patent en cas de ser pròpia o la llicència d'ús com s'ha dit abans. Sinó es tenen patents de la tecnologia, i no s'incorre en cap vulneració de patent cal argumentar-ho en el certificat de la pròpia empresa. Efectivament, cal que l'empresa s'asseguri de que es així amb una recerca exhaustiva de patents i en cas d'emprar una tecnologia pròxima a una patent existent de la que no es te llicència, cal explicar les diferències.
Agraim un aclariment, si i quina relació hi ha entre la present consulta al mercat i aquesta nota de premsa, que tracta d'una adquisició d'un aparrell igual ja realitzada: https://www.thenewbarcelonapost.com/ub-adquiere-una-primeras-bioimpresoras-4d-europa/ 30/03/2022 09:33h
Efectivament, hi ha una relació directa. La nota de premsa comunica la dotació presupuestaria que ha rebut la UB per a la compra i adaptació dels espais, però no diu enlloc que la impressora ja estigui comprada. Al contrari diu que s'espera tenir-la a l'estiu. Les característiques de la bioimpresora que posa a la nota de premsa son les mateixes que hem posat a la consulta publica.
La documentació disponible al perfil del contractant conté 2 diferents "Annex 2": - Un Annex 2 en format word editable sobre la conformitat de difondre o no les conclusions extretes de la CPM. - Un altre Annex 2 que forma part del document a partir de la pagina 6 de la Consulta amb el format de la proposta a presentar . Prego confirmació que s'han de presentar els dos Annex 2 per al segon termini. S'habilitará l'Annex 2, que forma part del document de la consulta, en format editable o el podem replicar en format lliure simplemente seguint l'estructura proposada? Entenc que haver entregat avui la sol·licitud, el termini dels 5 dies hàbils per a la presentació de l'Annex 2 finalitza divendres, 1 d'abril. 26/03/2022 11:34h
Sí, s'han de presentar els dos annexos per al segon termini. El termini per a la presentació de l'Annex 2 finalitza divendres 1 d'abril.

Us facilitem el segon Annex 2 en format editable.
Avís legal  |  Sobre el web  |  Accessibilitat  |  Protecció de dades  |  © Generalitat de Catalunya