Generalitat de Catalunya - gencat.cat

Contractació Pública

 

Millora de la regularitat de l'afermat de diverses carreteres de la Diputació de Girona

Òrgan de contractació:
Diputació de Girona
Codi d'expedient:
2018/2989
Tipus d'expedient:
Ordinari
Tipus de contracte:
Obres
Compra d'innovació:
No
  • Alerta futura i consulta preliminar del mercat
  • Anunci previ
  • Anunci de licitació
  • Adjudicació
  • Formalització

PDF PDF i XML

Dades del contracte

 
Descripció de la prestació:
L'objecte és la millora de la regularitat superficial de les carreteres següents de la xarxa viària local que gestiona la Diputació de Girona:
- GIP-5237, a Sant Martí Sesserres
-GIV-6424, de Flaçà a Sant Llorenç de les Arenes, tram del PK 0+140 a 1+640
- GIV-5236, a Sales de Llierca
- GIV-5514, a l'Esparra
- GIV-6234, de Viladasens, tram del PK 6+180 a la GI-623

Les carreteres amb una IMD inferior als 1.000 vehicles, que constitueixen el 80% de la xarxa, tenen unes característiques pròpies d'un vial adaptat al terreny, amb uns paràmetres geomètrics limitats i, en general, suficients per un trànsit baix.
El seu ferm habitualment està format per un paviment molt flexible realitzat amb una base de macadam i un seguit de regs superficials amb emulsions i gravetes que permeten mantenir unes característiques superficials adequades. Al llarg del temps aquests paviments han sofert deformacions diverses que han donat com a resultat unes irregularitats que repercuteixen en la comoditat de la conducció i també en la seguretat viària.

En les campanyes d'auscultació que periòdicament realitzem aquestes irregularitats superficials les mesurem mitjançant l'indicador IRI (International Roughness Index)
Per tal de millorar la regularitat de les carreteres que s'indiquen optem per una solució que permeti mantenir la flexibilitat del ferm actual, alhora que tingui un cost acceptable, defugint de solucions maximalistes amb diverses capes de reforç que, a més de costoses, implicarien reduccions d'amplada del tot inadmissibles. La solució adoptada és la regularització mitjançant una capa d'aglomerat asfàltic semicalent, que permet l'estesa en una única capa de gruix variable, amb una mitjana de 5 cm.
Subhasta electrònica:
No

Dades de l'anunci

 
Reserva social:
No

Documentació

 
Avís legal  |  Sobre el web  |  © Generalitat de Catalunya