Generalitat de Catalunya - gencat.cat

Contractació Pública

Avís

Per motius tècnics vinculats a la propera posada en funcionament de la nova Plataforma de Serveis de Contractació Pública està programat un segon tall de servei de la Plataforma, que comportarà que no estigui disponible del divendres 24 de febrer a les 8h fins al dilluns 27 de febrer a les 8h aproximadament -la durada exacta d'aquest interval previst constarà inscrita en el Registre d'incidències de la pròpia Plataforma.

 

Bon dia. Es demana que en l'oferta per a cadascú dels lots previstos s'expressi el percentatge de descompte. Donats els preus de sortida previstos per a cada lot i anualitat, els percentatges de descompte poden ser diferents per a un mateix article fabricat en anualitats diferents. En aquest cas, entenem que el descompte que hem d'expresar en la nostra oferta és el resultant del preu total de la nostra oferta en relació al pressupost base de licitació, 388.272,50 abans de IVA. Éns poden confirmar que és així? Per altra banda, tal com està plantejada la petició d'oferta, és pot donar el cas que per un supòsit molt semblant, el percentatge de descompte sigui diferent un any i un altre. Poso un exemple: Lot 1, P1 Any 2021, preu màxim 0,55 ¤. Lot 1, P1 Any 2022, preu màxim 0,65 ¤, un 18% més. Lot 1, P1 Any 2023, preu màxim 0,75 ¤, un 36 % més que el de 2021 i un 15 % més que el de 2022. És fàcil pensar que el preu ofertat serà molt semblant en tots dos casos però resultarà fàcil també que sigui un preu que incorri en baixa temerària donat que el preu de sortida és molt més alt en un any que en d'altres. Entenem que la baixa temerària només es contempla per al percentatge de descompte ponderat que s'expresa en la nostra oferta. Ens poden confirmar que és així? .

Òrgan de contractació:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Codi d'expedient:
901653/21
PDF PDF i XML

 

Resposta: La baixa (expressada en percentatge i que serà la que s'apliqui per a tota la durada del contracte) és fa respecte els preus unitaris de licitació (IVA exclòs). Per exemple, si el licitador oferta una baixa del 20%, els preus per a cada any de contracte quedaran per a la seva oferta de la següent manera: CONTRACTE 2021 2022 2023 P1. T-metropolitana i T-verda amb carta i document de pagament 0,44 ¤ 0,52 ¤ 0,60 ¤ P2. T-metropolitana amb carta i sense document de pagament 0,42 ¤ 0,50 ¤ 0,58 ¤ Respecte a la segona pregunta, hi haurà baixa temerària quan la baixa percentual ofertada pel licitador es trobi en algun dels supòsits que s'expliquen en el capítol II article 10 del plec de clàusules administratives particulars en l'apartat que parla de les ofertes amb valors anormals o desproporcionats .

Tauler d'avisos

eLicita

Avís legal  |  Sobre el web  |  Accessibilitat  |  Protecció de dades  |  © Generalitat de Catalunya