Generalitat de Catalunya - gencat.cat

Contractació Pública

Avís

INCIDÈNCIA RESOLTA: la incidència en el sistema d'agregació de la informació amb la Plataforma de contratación del sector público del Estado (PLACSP) ja ha estat resolta. Les publicacions de la PLACSP ja queden recollides en el correu electrònic del servei diari de subscripcions a la Plataforma de serveis de contractació pública (PSCP) i es poden consultar des del cercador de la PSCP.

 

Bon dia, Som una empresa que realitza formació en idiomes on-line i estem interessats en presentar-nos a aquesta licitació. Hem vist al Plec administratiu que és requisit de solvència tècnica per presentar-se haver prestat serveis de formació a empreses amb més de 30 treballadors. Nosaltres no podem acreditar aquest extrem, ja que no hem treballat amb una empresa determinada realitzant una formació exclusiva per al seu personal, però per altra banda disposem de 4 centres físics de formació d'idiomes i de més de 400 alumnes (tan treballadors d'empreses com estudiants) estudiant de forma simultània en la nostra plataforma de formació on-line. Pel fet de no haver prestat serveis a plantilles completes d'empreses es considera que no tenim la capacitat adequada per prestar el servei que sol·liciten? Ens sembla un criteri massa restrictiu i que no aporta absolutament cap tall de qualitat a aquesta licitació. Així doncs, considerem que una empresa que presta serveis de formació on-line a grans quantitats d'alumnes és igual de capaç i ha de tenir els mateixos drets que una empresa de formació que acrediti formacions a plantilles d'empreses. Ja que al cap i a la fi el que es demana és una plataforma on-line potent que pugui formar al personal en els idiomes requerits complint amb l'establert al PPT. Preguem reconsidereu el criteri de solvència tècnica demanat. Atentament, HC LANGUAGES & DEVELOPMENT, S.L.

Òrgan de contractació:
Fundació Ticsalut
Codi d'expedient:
22/2021
PDF PDF i XML

 

Resposta: Bon dia, En efecte, el criteri de solvència tècnica establert és "Execució en els darrers tres anys de, com a mínim, tres (3) serveis de formació on-line en idioma anglès per a empreses privades o entitats del sector públic amb una plantilla mínima de 30 places". Al respecte, ens remetem a la justificació del referit criteri de solvència que apareix a l'informe justificatiu publicat al perfil del contractant, entre la documentació de la licitació: "Justificació del criteri de solvència tècnica o professional: els requisits mínims de solvència establerts es troben vinculats a l'objecte del contracte i resulten proporcionats, tal i com s'exposa a continuació. En primer lloc, s'exigeix experiència específica en formació on-line atès que, per la particularitat del format, disposar d'experiència únicament en formacions presencials podria posar en risc l'execució del contracte. Per altra banda, l'exigència d'experiència en formacions per a empreses o entitats del sector públic també està relacionada amb l'objecte del contracte, atès que, com s'ha exposat, l'objectiu del contracte és oferir una formació en anglès a nivell professional, formació de característiques diferents a la que es pot oferir a nivell acadèmic o individual. Es demana també que l'experiència sigui per empreses o entitats del sector públic amb una plantilla mínima de 30 places, aspecte totalment proporcionat a l'objecte del present contracte, ja que la Fundació disposa en aquests moments de 37 treballadors (preveient-se una ampliació màxima de llicències fins a 42 treballadors). En aquest sentit, es considera rellevant per a garantir l'adequada execució del contracte disposar d'expertesa en l'organització de formació per a grups nombrosos (creació i gestió dels diferents grups de nivell, etc.). Finalment, el fet d'exigir l'execució de 3 contractes d'aquest tipus en els darrers 3 anys resulta suficient i en cap cas excessiu, sinó adequat per a garantir la mínima experiència necessària per a assegurar l'execució de l'objecte del contracte".

Avís legal  |  Sobre el web  |  Accessibilitat  |  Protecció de dades  |  © Generalitat de Catalunya