Generalitat de Catalunya - gencat.cat

Contractació Pública

Avís

Us comuniquem que, temporalment, les publicacions anteriors a l'any 2019 no estan accessibles des del Portal de la Plataforma de serveis de contractació pública. En el cas que necessiteu disposar d'alguna d'aquestes publicacions, cal que ho demaneu a l'òrgan de contractació que ha fet la publicació.

 

Estem estudiant de presentar-nos a la licitació per les obres de l'skatepark de Rubí i no entenem la puntuació d'un dels criteris d'adjudicació, concretament la que dona punts per a contractar treballadors en situació d'atur. Donat que es tracta d'una obra que es pot fer amb relativament pocs treballadors (4 o 5) no entenem que una empresa que disposa de treballadors amb experiéncia i amb contractes fixes cotitzant al règim general de la seguretat social tingui 0 punts en aquest apartat si no contracten a nous treballadors i altres empreses amb menys treballadors i menys experiència en la construcció d'skateparks poden obtenir més puntuació contractant-ne de nous. Fa la impressió que es penalitza la experiència. No és millor aportar a l'obra treballadors que tinguin experiència, formats en aquest sector i amb contractes indefinits per comptes de treballadors sense experiència, amb contractes d'obra i que no tinguin cap coneixement sobre els skateparks?.

Òrgan de contractació:
Ajuntament de Rubí
Codi d'expedient:
26/2018/COOS - 68/2018/EPPT
PDF PDF i XML

 

Resposta: Els criteris d'adjudicació regulats al plec de clàusules administratives particulars compleixen amb el previst a l'article 145 de la LCSP, que determina que l'adjudicació dels contractes es realitzarà utilitzant una pluralitat de criteris d'adjudicació en base a la millor relació qualitat-preu. La normativa de contractació pública preveu que per avaluar la millor relació qualitat-preu es podran incloure aspectes socials com és el fet de valorar el nombre de treballadors a contractar en situació legal de desocupació per aquesta obra.

Avís legal  |  Sobre el web  |  Accessibilitat  |  Protecció de dades  |  © Generalitat de Catalunya