Generalitat de Catalunya - gencat.cat

Contractació Pública

Avís

Us comuniquem que, temporalment, les publicacions anteriors a l'any 2019 no estan accessibles des del Portal de la Plataforma de serveis de contractació pública. En el cas que necessiteu disposar d'alguna d'aquestes publicacions, cal que ho demaneu a l'òrgan de contractació que ha fet la publicació.

 

P062 ¿ PaaS - En referència a les respostes a les anteriors preguntes P001 i P015, valorem que l'absència de la informació de l'annex IX dificulta una valoració raonablement precisa de tant l'esforç en serveis professionals necessari per a la migració de totes les aplicacions PaaS, com del dimensionament de llicenciament / suport empresarial necessari. Així doncs, en línia amb les respostes anteriors, podem assumir que no cal que la migració de les aplicacions sigui planificada en la resposta al plec i per tant que els serveis professionals requerits, dimensionament de la plataforma, llicències i suport empresarial a estimar, ho seran només per un escenari d'un mínim d'aplicacions productives tal que permeti comprovar que la plataforma PaaS funciona correctament. Més concretament, la inversió i despesa corresponent a la migració el catàleg complet d'aplicacions (professionals, de llicències, dimensionament addicional de la plataforma i/o suport empresarial, etc.), seria atès per l'Ajuntament fora de l'abast d'aquesta licitació, tot i que sempre suportat per les hores de consultoria previstes a l'actual licitació. És correcte aquesta assumpció?

Òrgan de contractació:
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Codi d'expedient:
PACC2019000008
PDF PDF i XML

 

Resposta: R: Segons el que hem entès d'aquest plantejament, l'assumpció és correcta. En cap moment s'està demanant la migració del catàleg complet d'aplicacions a la plataforma PaaS, ni dimensionar aquesta plataforma per assolir aquest objectiu. De fet, ni tant sols es concreta una volumetria mínima d'aplicacions a migrar, senzillament per què encara no disposem de la informació necessària per establir un pla de ruta per aquesta migració. Per tant, cal tenir en compte que d'entrada no es preveu un desplegament massiu d'aplicacions sobre la plataforma, serà molt progressiu i a mesura que les aplicacions ho permetin i es puguin adaptar al nou entorn. Per tant, el dimensionament de la plataforma PaaS que es proposi està obert, i es pot plantejar una proposta de mínims, a criteri del licitador. Respecte els serveis professionals necessaris per la migració de les aplicacions a la plataforma PaaS, és important tenir en compte que han d'estar orientats al suport tècnic pel traspàs de les aplicacions al PaaS i a les activitats pròpies d'administració i operació de la plataforma, tal i com està descrit a l'article 4.11 PLATAFORMA D'APLICACIONS I SERVEIS WEB (PaaS). En cap cas forma part de l'abast d'aquests serveis de migració les activitats pròpies del desenvolupament de les aplicacions a migrar (com ara l'anàlisi, disseny, programació, ...) per adaptar-les als requeriments tècnics i d'arquitectura de l'entorn cloud. Aquestes activitats es portaran a terme per l'equip tècnic de l'Ajuntament i/o dins l'abast d'altres contractes de l'àmbit del desenvolupament.

Avís legal  |  Sobre el web  |  Accessibilitat  |  Protecció de dades  |  © Generalitat de Catalunya